تحولات منطقه

سخنگوی دولت در دفاع از اظهارات رئیس جمهور در مورد نظارت استصوابی و تجربه انتخابات مجلس اول، با تاکید بر اینکه دولت امنیت انتخابات را در سطح بالا تضمین می‌کند و هیات‌های اجرایی به گونه‌ای عمل خواهند کرد که زمینه ثبت نام برای همه تفکرات محیا شود، گفت: فکر می‌کنیم در این زمینه می‌توانیم با شورای نگهبان به تعامل برسیم.

رئیس جمهور منکر موجودیت شورای نگهبان نیست/ کسی در نهاد ریاست جمهوری دستگیر نشده/ اگر وارد لیست سیاه شویم از 4 سال پیش سخت تر خواهد بود
زمان مطالعه: ۹ دقیقه

قدس آنلاین: علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود با اصحاب رسانه با اشاره به مصاحبه هفته گذشته رئیس جمهورو بازتاب برخی از مواضع وی در رسانه‌ها از جمله موضوع همه‌پرسی در قانون اساسی اظهار داشت: 

در واقع همه نخبگان نظام این را قبول دارند که قانون اساسی ما ظرفیت های بسیاری دارد که همواره می تواند بقای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را تضمین کند. این وظیفه کیست که این ظرفیت ها را فعال کند؟ خود قانون اساسی این مسئولیت را بر عهده رئیس جمهوری گذاشته است. فعال سازی قانون اساسی به منظور تحقق اهداف و آرمان های شناخته شده انقلاب برای خدمت هرچه بهتر به این ملت در نسبت اعمال حاکمیت بر سرنوشت خود، یک حرکت انقلابی و لازم است.  

وی با بیان این که رئیس جمهوری در چند نکته راهبردی را مطرح کردند، گفت: نخست اینکه به ضرورت رشد و توسعه کشور اشاره  کرد. موضوع مهمی که در علم اقتصاد به عنوان اقتصاد معیشتی بدون رشد و توسعه مطرح می شود.  

تعامل با جهان به معنای سازش نیست
ربیعی افزود: روحانی در مقام رئیس دولت بارها اعلام کرده است که می توان یک زندگی اقتصادی محدود و کوچک داشت، اما بدون تعامل با جهان امکان استفاده از فرصت های جهان برای رشد و توسعه ملی وجود ندارد. مقصود از تعامل هم، سازش یا تسلیم نیست. رئیس جمهور از تعامل سازنده برابر تقابل سخن گفت.  
سخنگوی دولت ادامه داد: همین تعامل سازنده بود که در نیویورک سبب شد رئیس جمهور بجای فرار از مذاکره، باب مذاکره سازنده را بگشاید و آمریکا را از مدعی مذاکره به مذاکره گریزی متهم کند.  
وی تاکید کرد: البته مساله اصلی اصلا مذاکره نیست. مساله اصلی این است که دشمن می خواهد ایران را تبدیل به کشوری ضعیف از حیث  تجاری، صنعتی و مالی و اقتصادی تبدیل کند که طبعا کشوری با چنین وضعیتی قادر به پشتیبانی از یک ایران قدرتمند دفاعی و امنیتی نباشد.  
ربیعی خاطرنشان کرد: ما نه تنها در بعد امنیتی و دفاعی  سرآمد هستیم، بلکه در بعد معیشتی هم باید قدرت اول منطقه باشیم و اصولا هرکاری که می کنیم باید در یک امتداد و یک مسیر باشد.  

رئیس جمهور منکر موجودیت شورای نگهبان نیست
ربیعی گفت: نکته بعدی رئیس جمهوری این بود که خواهان برگزاری یک انتخابات پرشکوه با مشارکت حداکثری مردم است. شکوه انتخابات در مشارکت ملت است و مشارکت ملت در گرو رقابت است. تازمانی که مردم احساس نکنند رای شان معنایی دارد انگیزه رای دادن نمی یابند در واقع باید رای مردم را برای تغییر، معنی دار کرد. آن چه تحریم گران آنرا فشار حداکثری می نامند  باید با مقاومت حداکثری ملی و با مشارکت حداکثری ملت در انتخابات پاسخ نهایی خودش را پیدا کند.
وی افزود: رئیس جمهوری گفت است که انتخابات را در چنان ترازی برگزار خواهد کرد که یک پیام بزرگ از دل این حضور عظیم و همه با هم بیرون آید؛  یک پیام تحریم شکن. لذا ما به عنوان دولت و نیز کل حاکمیت به خصوص شورای نگهبان باید ظرف و ظرفیت و بستر این معنا را بسازیم و فراهم کنیم.
ربیعی گفت: روحانی منکر موجودیت و قانونیت نهاد شورای نگهبان نیست و اگر به مجلس اول اشاره می کند اولا به تکثر این مجلس توجه دارد و ثانیا به حساسیت خود جوش ملت که با وجود نامزدهای رادیکال در آن انتخابات، بدون شورای نگهبان به رجال معتدل و صاحب نامی رای دادند.  
سخنگوی دولت افزود: الان هم با وجود شورای نگهبان این امکان وجود دارد که مردم بتوانند به گزینه های متنوعی رای دهند. کافی است این شورا عمل کند و اصل را بر مشارکت بگذارد.

فشار حداکثری علیه ملت ایران شکست خورده است

ربیعی ادامه داد: در بحث سیاست خارجی،  جمع بندی رئیس جمهوری این است که آمریکا بیش از هر زمان دیگری به عقلانیت لازم برای یک دیپلماسی سازنده نزدیک شده است چرا که دریافته است عمر تحریم ها رو به پایان است و فشار حداکثری او علیه ملت ایران شکست خورده است. از سوی دیگر آمریکا به شدت از سوی متحدان خود و جامعه جهانی تحت فشار قرار گرفته است و این موضوع سبب می شود تا همسو با تحرک دیپلماسی ایران، چاره ای جز خاتمه دادن به مذاکره گریزی ندارد.
سخنگوی دولت یادآور شد: هیچ یک از این موضوعات مطرح شده توسط رئیس جمهور  خارق العاده نیست و اصولا جایگاه ریاست جمهوری یکی از عمودهای این خیمه ای است که به نام جمهوری اسلامی برپا شده است. اگر روحانی در اجرای همین اصول قانون اساسی پیشنهاد همه پرسی را می دهد درباره همین موضوعات و با همین مفاد حقوقی و قانونی است.  
وی اضافه کرد: رئیس جمهوری به عنوان رئیس ملت (که ترجمه دقیق عنوان رسمی اوست) و به عنوان رئیس دولت که بخش عمده ای از مسئولیت های اوست در صیانت از این دولت ـ ملت سخن می گوید که اگر چنین نکند خلاف مسئولیت تاریخی خود عمل کرده است.  
ربیعی تاکید کرد: نهایت آنچه رئیس جمهور می گوید یک تذکر و یادآوری به نهادهای قانونی است و ملت هم شاهد خواهند بود که آن چه رئیس دولت و رئیس ملت شرط صلاح و اصلاح می دید بیان کرد و محک این تغییر قانون اساسی هم در عیار رای ملت روشن خواهد شد که دو سال دیگر در سال ۱۴۰۰ به چه کسی رای می دهند: رئیس قوه مجریه یا رئیس جمهوری اسلامی ایران؟

نظارت مدنی یکی از شاخص های مبارزه با فساد است

ربیعی در ادامه به لایحه تعارض منافع اشاره کرد و گفت: این لایحه مهم در کنار لایحه شفافیت که گام اول شفافیت اقتصادی است به مجلس ارسال شده و در گام های بعدی شفافیت قضایی و سیاسی هم به نحوی که همه تصمیم گیری ها در معرض افکار عمومی قرار خواهد گرفت، به مجلس ارائه خواهد شد.  
وی یادآور شد: پیش از این نیز لایحه ارتقاء سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد به مجلس رفته بود. ما معتقدیم که مبارزه با فساد مسیری است دراز مدت، همیشگی، ساختارمند ریشه ای و جامعه محور است.  
سخنگوی دولت تاکید کرد: یکی از شاخص های اصلی مبارزه با فساد افزایش نظارت مدنی است. تجربه و مطالعات تاریخی من نشان می دهد هرگاه مبارزه با فساد کوتاه مدت، هیجانی و سیاست زده صورت گرفته فساد عمیق تر و به لایه های پایینی رسوخ کرده است.

همکاری با اسرائیل نشانه بی‌تجربگی مقامات بحرین

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره نشست امنیتی منامه و حضور هیئتی از رژیم صهیونیستی در این کنفرانس که با عنوان تامین امنیت خلیج فار برگزار خواهد شد، با اشاره به اینکه هیئت اسرائیلی مخفیانه و بدون اعلام هویت خود در این کنفرانس شرکت می‌کند، گفت: مساله اصلی این است که چگونه قرار است افرادی درباره امنیت خلیج فارس تصمیم بگیرند که حتی جسارت کافی برای معرفی خود را ندارند. رژیم صهیونیستی چنان با این منطقه بیگانه است که ناگزیر است نمایندگان خود را به صورت مخفیانه به این نشست اعزام کند.
وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی، عنصر مزاحم ناخوانده برای منطقه است و دیدگاه‌های آن برای ما و امنیت خلیج فارس کوچکترین اهمیتی ندارد. اما لازم است به برخی از کشورهای منطقه هم یادآور شویم که چگونه انتظار دارند با مشارکت دادن رژیمی که بیش از هر کشور دیگر به ایجاد ناامنی در خلیج‌فارس پرداخته، بخواهند امنیت این منطقه را تامین کنند.  
سخنگوی دولت ادامه داد: این نشان دهنده اعتقاد ما به بی‌تجربیگی مقامات این کشورها در تشخیص راه درست امنیت و ایجاد آرامش در خلیج فارس است. ما بارها موضع خودمان را اعلام کرده‌ایم، امنیت در خلیج فارس بدون کشورهای منطقه امکانپذیر نیست و ایران  در تامین امنیت قابل نادیده گرفتن نیست.  
سخنگوی دولت عنوان کرد: البته ما علائم مثبتی را نیز از سوی دیگر داریم که این تمایل کار به ایران برای تامین امنیت منطقه در میان کشورهایی که بعضا مواضع نامناسبی هم داشتند که در آنها هم به وجود آمده است.

کسی در نهاد ریاست جمهوری بازداشت نشده

ربیعی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اظهارات اخیر کریمی‌قدوسی مبنی بر بازداشت افرادی از نهاد ریاست جمهوری در ارتباط با «آمدنیوز» و تاکید او بر لزوم توجه به نقش حسام الدین آشنا در ماجرای آمدنیوز، اظهار داشت: برخی آدم‌ها رکوردار اتهام‌زنی هستند و مطالبی را بی‌دقت مطرح می‌کنند که این رفتار باعث از بین رفتن اعتماد عمومی می‌شود.  ادعای دستگیری در نهاد ریاست جمهوری کذب است و امیدوارم مقامات قضایی نیز به اتهامات بی‌پایه را رسیدگی کنند. دستگاه امنیتی پاسخ می‌دهند که بازیگران و بازیگردانان چه کسانی هستند. نمی‌توان با شیوه آمدنیوزی با آمدنیوز مقابله کرد.

وی افزود: رئیس‌جمهوری و دولت از هرگونه تلاش دستگاه‌های امنیتی برای حفظ ثبات و امنیت کشور و مقابله با افراد وابسته به سرویس‌های بیگانه که درصدد ایجاد ناامنی روانی و تحریک مردم به شورش هستند، استقبال کرده و حمایت می‌کند.  

وارد لیست سیاه بشویم مشکل پیدا می‌کنیم

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری تمدید مهلت FATF به ایران و تهدید این کارگروه به گنجاندن ایران در لیست سیاه خود در صورت عدم تصویب دو لایحه پالرمو و CFT گفت:  در جلسه گذشته دولت این موضوع در دستور کار قرار گرفت دولت به رایزنی‌های خود ادامه خواهد داد دولت همواره از زاویه تقویت منافع ملی بر ضرورت تصویب لوایح "اف‌ای‌تی‌اف" تاکید دارد.
وی اظهار داشت: این لوایح مختص ایران هم نیست، توصیه هایی به کشورهای جهان با هدف مبارزه با پولشویی و مبارزه تامین مالی تروریسم است و بیشتر کشورهای جهان هم به آن ملحق شدند و قطعاً مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم از اهداف جمهوری اسلامی ایران است.

ربیعی افزود: مخالفان استدلال‌ها و دلایل ساده‌ای را عنوان می‌کنند که به نظر ما معقول نیست بخاط انها ما وارد لیست سیاه بشویم زیرا در ان صورت تجارت خارجی ما با مشکل مواجه خواهد شد و حتی کشورهای دوست ما هم برای همکاری با ما دچار مشکل خواهند شد و این شرایط و رفتن در لیست سیاه دیگر ماننده ۴ سال پیش نیست و در انتقال پول دچار مشکل خواهیم شد  مشکلات زیادی را برای کشور بوجود می‌آورد.

وی تاکید کرد: ما نپیوستن به این‌ها را مغایر با منافع ملی می‌دانیم که عواقب بدی دارد و امیدواریم با همفکری و صحبت هایی که خواهیم کرد مانع از خودتحریمی مجدد کشور شویم.

می‌توانیم با شورای نگهبان به تعامل برسیم

ربیعی در پاسخ به سوالی درباره امکان استفاده رئیس جمهور از اختیارات اصل ۱۱۳ قانون اساسی برای حضور احزاب منتقد در جریان انتخابات مجلس و اظهارات روحانی در مورد لزوم باز شدن فضای نظارت استصوابی و اشاره اش به انتخابات مجلس اول، گفت: دولت امنیت انتخابات را در سطح بالا را تضمین می کند و همچنین شرایط لازم به نحوی که هیات های اجرایی به نحوی عمل کنند تا زمینه ثبت نام برای همه تنوع های فکری فراهم باشد، را ایجاد خواهیم کرد.
وی افزود: از سوی دیگر در تعامل با نهاد شورای نگهبان می توانیم ظرفیت هایی را ایجاد کنیم و فکر می کنیم می‌توانیم با این شورا به تعامل برسیم.

دولت ایران در حمله های هکری نقشی ندارد

ربیعی در واکنش به ادعای خبرگزاری رویترز در مورد همکاری هکرهای روسی با هکرهای ایرانی برای حمله به کشورهای دیگر هم با بیان اینکه  ما به عنوان دولت چنین برنامه‌ها و کارهای مخفی نداریم، گفت:  مگر اینکه یک جنگ سایبری اعلام بشود و ما هم اعلام می‌کنیم که جنگ سایبری داریم. ممکن است گروهی یا ۲-۳ نفر بنشینند و چنین کارهایی را انجام بدهند، که این موضوع ربطی به دولت نداشته و دولت چنین اقداماتی را در برنامه‌های خود ندارد.

ادعای فریدون درباره شنود را خودش باید پیگیری کند

سخنگوی دولت درباره ادعای حسین فریدون در مورد شنود مکالمات دفتر رئیس جمهور و صحت و سقم ماجرای به مرخصی رفن او در روز معرفی به زندان هم با اظهار بی اطلاعی در مورد اینکه برادر رئیس جمهور به مرخصی رفته با نه گفت: در مورد پرونده ایشان دولت هیچ گونه مداخله ای نداشته و حتی هیچ توصیه و تماسی هم نگرفته است اما این به معنای موافقت با محتوای پرونده نیست.

ربیعی گفت در مرود اظهارات آقای فریدون مبنی بر شنود هم باید مستندات بدست ید و من نمی خواهم وارد این موضوع شوم. طبعا خود ایشان موضوع را دنبال خواهند کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.